10 Mart 2009 Salı

Efes Pilsen'den Uyarı!!!

Spor Kamuoyu'na açıklama...
8 Mart 2009 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen karşılaşmasının ardından Fenerbahçe Ülker yöneticisi Nedim Karakaş'ın açıklamalarını hayret ve üzüntüyle karşılıyoruz. Karakaş'ın açıklamaları kendisinin bir başka maçı yorumladığı izlenimini vermektedir.

Tüm basketbol kamuoyunun üzerinde birleştiği konu, maçı yöneten hakemlerin tercihlerinin Fenerbahçe Ülker'den yana olduğu ve maçın sonucuna doğrudan etki yaptıklarıdır. Ancak, Karakaş anlaşılmadık bir biçimde "Maçın hakemlerinin Efes Pilsen'in sert oyununa izin verdiğini ve kasdi faullerinin cezasız kaldığını" ileri sürmektedir.

Bu sezon kendilerinin en fazla sayıda maçını yöneten üç hakemden ikisi ile maça çıkan Fenerbahçe Ülker'in bu hakemlerden şikayetçi olması çok ilginç bir noktadır.

Kaldı ki, Karakaş'ın Türkiye Basketbol Federasyonu'nda görev yaptığı sırada, kulüplerin hakemleri eleştiren açıklamalarına sert tepki göstermiş olduğu da ayrı bir gerçektir.

Özellikle profesyonel spor yöneticilerininin bulundukları noktaya göre konuşmalarının Türk basketboluna hiçbir katkıda bulunmayacağı açıktır.

Ayrıca, maç sonunda kendisinin bazı oyuncularımızı hedef olarak göstermesi Türk spor yöneticiliği adına çok önemli bir talihsizliktir.

Öte yandan, Türkiye Ligleri'nde çok ender görülen bir biçimde, son dönemde form grafiği giderek düşen bir hakemi üstüste aynı takımların maçı için görevlendirenlerin de bu tür yanlışlardan sakınmaları gerektiği ortadır. Spor barışı ancak ve ancak tüm ilgili kişi ve kurumların üstlerine düşen görevi tarafsız ve adil bir biçimde yerine getirmeleri ile korunabilir.

EFES PİLSEN SPOR KULÜBÜ

Kaynak: www.efesbasket.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder