3 Mart 2009 Salı

Ekşi Sözlükte ''Efes Pilsen''

Bana Türk basketbolunu sevdiren klüp.Aris ile yaptıkları olaylı final maçı ile beni salonlara çeken ama nedenini bilmediğim bir şekilde taraftarı olamadığım klüptür. Taraftarı olmasam da saygı, sevgi ve destek konusunda taraftarlarından aşağı kalmam. Bir nevi benim için basketbolun anlamı ile eştir manası...
(maya-28.03.2005)

Euroleague'in Olympique Lyon'u... İki takımın kaderi bu kadar mı birbirine benzer kardeşim?! İkisi de her sezon başında favori gösterilir, ikisi de çeyrek finallerden ötesini göremez... Her elenişten sonra kısmet seneye derler, önlerindeki sezonlara bakarlar...
(linguist-07.04.2006)

Avrupa Liginde 10 kez çeyrek finale kalıp dörtlü finale kalmak için mücadele eden Avrupa'daki tek takım.Ama bunlardan sadece ikisinde dörtlü finale kalabilmesi de düşündürücü olan basketbol takımı.Patronları dünya zenginler listesinde ilk 100'e girmiş klüp..
(dreamy-25.04.2006)

Marcus Brown(ki o da tam bir numara degildir) ve Will Solomon'dan sonra guard bulamamalarının sıkıntısını bir kaç yıldır taşıyan güzide klübümüz.Özellikle Euroleague'de iyi takımlar karşısında skor yönünden kısır kalmalarının en önemli nedeni iyi bir guardlarının olmayışıdır.Drew Nicholas'ı bir numara oynatma girişimleri Drew'ün maç içinde yorulmasına ve şut sokamamasına neden olmuştur.Yıllardır köklü bir avrupa gelenegi olan Efes Pilsen'in bir an önce 1 numara sorununu çözüp üzerine de belki iyi bir üç numara bulması gerekmektedir.Ancak şu an hali hazırda bulunan Granger biraz sakatlık öncesine gidebilirse Efesi bir adım yukarıya taşıyabilir.Ancak Panathinaikos, Cska, Tau gibi takımlarının guard rotasyonlarını gördükçe Efesin işinin gitgide daha karamsar bir hal aldığı aşikardır.Buradan Tuncay Özilhan'a sesleniyorum; getir Sarunas Jasikevicius'u Efes final four'a gitsin kupayı kaldırsın, Çözüm benden para Tuncay beyden.
(mihmandar-28.05.2007)

Aydan Siyavuş'un babası Ali Siyavuş'dan 125 bin lira ödenerek alınan Kadıköyspor'un yerine kurulan, ilk coach'ı 26 yaşındaki Faruk Akagün olan, Pano Natof ve Tuncay Özilhan'ın çocuğu..
(ich-04.08.2007)

Anadolu kulüplerinin her Brezilyalı'yı iyi futbolcu sanıp kadrolarına katma felsefesini kıskanmış olacaklar ki bu sene kadrolarını tam 6 zenci Amerikalı basketbolcu ile doldurmuş olan en başarılı Türk basketbol takımı.Ne der büyük Türk bilgini Bilgin Gökberk: "Brezilyalı herhangi bir memur, bilim adamı, kamyon şoförü de bizim anadolu kulüplerindeki Brezilyalılar kadar oynayabilir" bu demece dayanarak söyleyebilirim ki Rashad Wright, Loren Woods, Andre Hutson gibi sıradan basketbolcularla Efes Pilsen'in avrupa basketbolunda başarı yakalaması zor.Bu seneki en iyi ise transferleri son anda kadrolarına kattıkları James Penn.Birçok maçta sazı tek başına eline aldı ve Efes'i sırtladı.
(baldur-03.02.2008-30.03.2008)

Maç için Sırbistan'a gitmeyi reddeden oyuncularının bir daha Efes Pilsen formasını giyemeyeceğini açıklayarak desteklemekten duyduğum gururu kat be kat arttıran, o formanın değerini on ile çarpan, prestijini saha başarısının kat be kat üstünde tuttuğunu kanıtlayan kulüp.Futbolda bu tarz boykotları defalarca yaşamış bir ülke olarak bu örnek davranış için kutlamak isterim.Paf takımıyla çıkarız tehditini artık adet haline getirip iki günde pısan, tepesine çıkan yabancı oyuncular için tüm değerlerini ezdiren futbol takımlarımıza bir örnek olur diye umuyorum.İnşallah birilerinin baskısıyla geri adım atılmaz da bu satırları hüzünle anımsamayız.
(nickfallin-27.02.2008)

Birçok spor adamının neden taraftar kitlesi az şeklinde eleştirilerine rağmen, az ama basketbol kültürü fazla taraftara sahip, futbol seyircisinin azlığı nedeniyle küfür ve kötü tezahürat nedir bilmeyen, benimde dahil olmaktan gurur duyduğum bir kitle tarafından desteklenen, Türkiyenin alanında lokomotifi olan nadide basketbol takımıdır. http://www.efesliler.org/
(lotec-23.01.2009-31.01.2009)

Kaynak:http://sozluk.sourtimes.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder